Yucca 170cm

67,50

Dit is de stammige Yucca Elephantipes ook wel de palmlelie genoemd. De zware stam en puntige bladeren zorgen voor een stoer uiterlijk. De naam Elephantipes krijgt de Yucca door zijn breede onderstam wat je doet denken aan een olifantenpoot. Oorspronkelijk komt de yucca uit midden-Amerika

Uitverkocht

Helaas is deze plant niet op voorraad. Volg onderstaande stappen om op de hoogte te blijven. Door de hoogte van deze plant verzenden wij hem niet via DHL. Vul hieronder je postcode of adres in om de afstand en bezorgkosten te berekenen.

Planthoogte

170 cm

Pot breedte

31 cm

Pot Hoogte

27 cm

Bijpassende potten

Standplaats: De Yucca is een gemakkelijke kamerplant, deze heeft behoefte aan een standplaats met geen zonlicht of schaduw, maar alles daartussen is prima. De Yucca heeft per dag zeker 5 a 6 uur daglicht nodig, in de gemiddelde huiskamer is dat zeker haalbaar. Zomers kan de yucca ook prima buitenstaan. Let dan wel op dat de deze niet in de brandende zon staat.

Water geven: De Yucca heeft weinig water nodig, ook omdat de plant water opslaat in zijn lange stam. Pas als de grond bovenop droog begint te worden, is het belangrijk om weer water te geven. Let op dat je het in kleine beetjes doseert, zodat het er ook goed in kan trekken. Een keer per twee weken moet voldoende zijn, ligt er ook aan wat de standplaats is van de yucca en zomer’s wat meer als ‘swinters. Als de yuccu een zachte onderstam krijgt, geeft u te veel water.

Voeding: Voeding heeft de Yucca heeft zelden nodig. Belangrijk is om in de begin van de lente twee keer voeding mee te geven. Hierdoor krijgt de plant een extra boost voor het groeiseizoen. In de winter heeft de plant geen voeding nodig, als u dit wel doet kan de plant alleen maar beschadigen.

Verpotten: De Yucca is geen snelle groeier. Vooral in de lente en zomer zal de plant iets groeien. Eens per 2 jaar is het goed om de plant te verpotten. Doe dit in een pot die zeker 15 tot 20% groter is.

Giftig: De Yucca is giftig voor mens en dier. Vooral de sap is giftig.