Strelitzia augusta 200cm

129,50

De Strelitzia augusta staat bekend om zijn lange stengels met mooie grote groene bladeren. De Strelitzia augusta groeit onder goede omstandigheden relatief snel, zeker in vergelijking met de Strelitzia Reginae.

Uitverkocht

Helaas is deze plant niet op voorraad. Volg onderstaande stappen om op de hoogte te blijven. Door de hoogte van deze plant verzenden wij hem niet via DHL. Vul hieronder je postcode of adres in om de afstand en bezorgkosten te berekenen.

Planthoogte

200 cm

Pot breedte

45 cm

Pot Hoogte

37 cm

Standplaats. De Strelitzia staat bij voorkeur op een standplaats met veel licht. Indien de Strelitzia te weinig licht krijgt, zal de plant minder nieuwe bladeren aanmaken en kan het blad verkleuren. Mocht het blad gaan scheuren is dat niet erg, dit gebeurt vaak bij oudere bladeren.

Water geven. Geef de plant bij voorkeur 1 keer per week goed water, zoveel dat de grond na een week net weer droog is. In de zomer kan de grond sneller uitdrogen, geef dan iets meer water. Voorkom echter dat er water onderin de pot blijft staan, hierdoor kunnen de wortels gaan rotten. Een laag hydrokorrels biedt hiervoor een goede oplossing.

Voeding. Het toedienen van voeding is pas nodig na de eerste maand. Geef vanaf dat moment 1x per 4 weken pokon. De juiste dosering is te vinden op het voedingflesje.

Verpotten. Het is belangrijk dat de Strelitzia in een ruime pot gezet wordt. Kies bij voorkeur een pot die iets groter is dan de kluit van de plant. Zo hebben de wortels voldoende ruimte om te groeien en zal de plant groter worden. Mocht de plant in de juiste pot staan (juiste pot plant verhouding) dan hoeft deze niet snel overgepoot te worden.

Giftig. De Strelitzia is licht giftig. Let om deze reden goed op met huisdieren en kinderen.