Monstera Deliciosa 130cm

49,50

De Monstera Deliciosa wordt gekenmerkt door de gaten in de bladeren en wordt daarom ook wel ‘gatenplant’ genoemd. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden in Zuid Amerika.

 

Uitverkocht

Planthoogte

130 cm

Pot breedte

25 cm

Pot Hoogte

22 cm

Standplaats. De Monstera Deliciosa is een vrij makkelijke plant en heeft niet per se voorkeur voor een specifieke standplaats. De Monstera Deliciosa kan geplaatst worden op een lichte standplaats, maar ook op een standplaats in de (half) schaduw doet de plant het goed. Het is echter wel belangrijk dat de Monstera Deliciosa niet in direct zonlicht staat, anders kan het blad verbranden. Ook is het goed om eens in de zoveel tijd de Monstera Deliciosa een kwartslag te draaien, om te voorkomen dat de plant scheef groeit.

Watergeven. Door zijn tropische afkomst, is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Houd bij voorkeur de grond van de Monstera Deliciosa continue licht vochtig, maar let op dat de plant niet té nat staat. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken. Om deze reden raden we aan om onze watermeter te gebruiken, zodat u precies weet hoeveel water uw Monstera Deliciosa nodig heeft.

Voeding. In de zomer raden we aan om eens in de twee weken voeding te geven aan uw Monstera Deliciosa. De juiste dosering kunt u vinden op de verpakking van de pokon. Het geven van voeding zal ervoor zorgen dat uw Monstera Deliciosa nog mooier zal worden. In de winter is het overigens niet nodig om extra voeding toe te dienen, omdat de plant dan minder energie verbruikt.

Verpotten. Om de Monstera Deliciosa voldoende ruimte te geven om door te groeien, raden we aan om eens in de twee jaar uw Monstera Deliciosa te verpotten. Doe dit bij voorkeur aan het einde van de winter of het begin van het voorjaar.

Giftig. De Monstera Deliciosa is giftig. Let om deze reden goed op met huisdieren en kinderen in de buurt van uw plant.