Areca (goudpalm) 130cm

35,00

Hij is één van de meest populaire kamerplanten met een luchtzuiverende functie. De Areca palm wordt gekenmerkt door z’n sierlijk geveerde bladeren. Oorspronkelijk komt deze palm uit Madagaskar.

Door de hoogte van deze plant verzenden wij hem niet via DHL. Wel kunnen wij de plant(en) bezorgen. Vul hieronder je postcode of adres in om de afstand en bezorgkosten te berekenen.

Planthoogte

130 cm

Pot breedte

21 cm

Pot Hoogte

20 cm

Standplaats. De Areca palm heeft de voorkeur voor een standplaats met veel licht maar niet met direct zonlicht. Bij direct zonlicht kan het blad geel worden of bruine randen krijgen. Het beste is een raam bij het noorden. In de zomer als de zon fel schijnt, kan je het beste de plant iets verder van het raam plaatsen of tijdelijk een ander plekje geven.

Water geven. Zorg dat de grond altijd licht vochtig is maar let op dat de palm niet met natte voeten komt te staan. Geef de palm water in kleine beetjes, zodat het goed in de grond kan trekken. Één keer per week water in de winter en twee keer in de zomer is voldoende. Besproei het blad eens per week met lauw water, doe dit ook in de winter.

Voeding. De goudpalm is een snelle groeier. Geef daarom van maart tot september elke 2 weken voeding mee met het watergeven. Oktober tot februari zijn minder noodzakelijk, omdat de palm stilstaat in z’n groei proces.

Verpotten. Laat de plant zeker 2 maanden na aanschaf wennen aan zijn nieuwe plek, voordat u de plant gaat verpotten. Door het verpotten heeft de grond meer water te absorberen en kan het daarom ook meer water verdragen. De plant kunt u het beste in het voorjaar verpotten.

Giftig.De goudpalm is niet giftig voor mens en dier.