Alocasia Portadora 100cm

39,99

Door zijn lange bruinbroodgestipte stengels met grote groene bladeren is de Alocasia Portadora een echte aanwinst welke past binnen elk interieur.

 

Uitverkocht

Planthoogte

100 cm

Pot breedte

23.5 cm

Pot Hoogte

21.5 cm

Standplaats. De Alocasia staat graag op een lichte standplaats. Plaats de plant bij voorkeur direct achter (oosten/westen) of dichtbij (zuiden) het raam. Doordat de Alocasia naar het licht groeit, is het aan te raden om eens in de zoveel tijd de plant een kwartslag te draaien. Zo voorkom je dat de plant scheef groeit.

Water geven. Gezien zijn tropische afkomst is de Alocasia gewend aan een hoge luchtvochtigheid. In de verzorging is het dan ook belangrijk om de potgrond vochtig te houden. Geef de Alocasia steeds kleine hoeveelheden water, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat. Enige tijd na het watergeven, ontstaan er vaak waterdruppels onderaan de bladeren van de Alocasia. Dit is niet schadelijk voor de plant, maar mogelijk wel voor houten vloeren en meubels. Houd hier rekening mee.

Bij de Alocasia kan bladverkleuring optreden. Het is normaal dat er eens in de zoveel tijd een (ouder) blad verkleurt. Indien dit gebeurt, kun je het beste het verkleurde blad onderaan de stengel afknippen. Zo kan de plant zijn energie weer optimaal besteden aan de overige goede bladeren. Wanneer er echter in korte tijd veel bladeren verkleuren, kan dit duiden op verminderde conditie van de plant en kan het nodig zijn om de verzorging aan te passen.

Voeding. Het toedienen van voeding is pas nodig na de eerste maand, geef vanaf dat moment 1x per 3 weken pokon. U kunt de juiste dosering vinden op het voedingsflesje. Deze plant heeft vrij veel voeding nodig omdat de plant vaak nieuwe bladeren aan maakt, wat veel energie kost. De Alocasia groeit hierdoor vrij snel.

Verpotten. Mocht de pot-plant verhouding niet meer kloppen, is de Alocasia makkelijk over te potten naar een ruimere pot. Door de plant te verpotten, krijgen de wortels weer ruimte om door te groeien. Gebruik bij voorkeur een laag hydrokorrels onderin te pot, zodat er geen water onderin de pot blijft staan.

Giftig. De Alocasia is licht giftig voor huisdieren en kinderen. Ook kan er tijdens het verpotten kan er sap uit de plant vrijkomen, dit kan licht irriteren.